De ongeschreven wetten van online daten

bigstockphoto_Stop_343530-768x1024

De ongeschreven wetten van Online Dating

Herken je dat? Ben je die ene superleuke man tegen gekomen of heb je die fantastische vrouw ontmoet op een datingsite. Het contact is leuk en jullie laten beiden blijken dat je geïnteresseerd bent om elkaar beter te leren kennen. Tijd voor die eerste date dus.

Natuurlijk heb je al ervaring in daten, maar dat maakt niet dat je nu minder zenuwachtig bent. Er staat toch behoorlijk wat op het spel, stel je toch eens voor dat voor moois hier uit voort kan komen. Misschien is hij wel je droomman of is zij je maatje voor het leven.

Ondanks je ervaringen, weet je dat resultaten uit het verleden geen enkele garantie bieden voor de toekomst. Het is dus belangrijk om je goed voor te bereiden. Hoe zorg je voor een geslaagde eerste date met een leuk vervolg?

Deze tips kunnen je helpen.

Wees jezelf.


Het klinkt een beetje afgezaagd, maar het is o zo belangrijk. Als je heel eerlijk bent, hoe vaak betrap je jezelf er dan op dat je een ‘sociaal wenselijk’ antwoord geeft op een vraag? Of een antwoord geeft waarvan jij denkt dat de ander die wil horen. Jouw datingpartner heeft als doel om jou te leren kennen. En dat kan alleen maar als je bereid bent om je pure zelf te laten zien


Heb plezier!


Humor relativeert, ontwapend en verbind. Het is allemaal veel lichter en luchtiger dan je misschien wel denkt. Weet wat jij belangrijk vindt in een relatie en in een partner. 
Het doel van daten is om uiteindelijk die toprelatie te bemachtigen. Dat kan alleen als jij weet wat de ingrediënten zijn daarvan. Door op een subtiele manier (en vooral gedoseerd) deze vragen te stellen kan je erachter komen of hij/zij een potentiele relatiekanditdaat is.

Zorg dat je er een ‘killing first impression’ maakt.


Wederom een open deur, maar realiseer je dat dikke lagen make-up, zware parfum, gaten in je spijkerbroek of vreemd gecombineerde outfits wellicht afbreuk doen van wie je bent en hoe je over wilt komen. Als je zeker van je zaak wilt zijn, vraag dan iemand die je vertrouwt om zijn/haar mening.

Heb een open mind.


Iemand die anders over bepaalde zaken denkt, is niet per definitie fout. Anders is anders en juist van die verschillen kan je leren. Bovendien zou het in jouw geval kunnen zijn dat tegenpolen elkaar aantrekken en jullie daardoor een ijzersterk duo vormen. Je weet het nooit!

Communiceer duidelijk!


Ook wel verwachtingenmanagement genoemd. Weet wat je wel en wat je niet wilt en wees daar ook eerlijk in. Wij vrouwen staan erom bekend dat mannen ons niet begrijpen, zelfs niet als ze heel erg hun best doen. We zijn vooral van de signalen die de man maar op moet pikken. Om misverstanden en teleurstellingen te voorkomen is het van belang om duidelijk te communiceren. Zeker als het gaat om slecht nieuws. Dat vindt niemand leuk, maar nog erger dan slecht nieuws is het uitstellen ervan.

Wees positief!


Dit spreekt wellicht voor zich, maar de meeste mensen willen geen geklaag of negativiteit horen. Iedereen is vandaag de dag druk om verschillende activiteiten in balans te houden (sociaal leven, werk, sport, familiebezigheden). Het klagen, zeuren, roddelen of mopperen over de dingen die niet zo lekker lopen in je leven maken je onaantrekkelijk voor de ander. Ook al lucht het jou misschien wel op, je doet hiermee afbreuk aan je ‘killing first impression’.

Complimenteer de ander.


Er is niets fijner dan het krijgen van een complimentje. Het geeft je het gevoel dat je voldoet en dat de ander je waardeert. Los van de uitkomst van de date, bouw je hiermee aan een stevig fundament voor jullie contact (en wees oprecht in het geven van complimenten; overdaad schaadt!)

Maak jezelf bewonderingswaardig

Toon leiderschap. Leiders tonen initiatief en krijgen meer respect dan volgers. Je kan leiderschap tonen door je eerlijke mening over de date te geven en aan te geven dat je graag een nieuwe afspraak wilt plannen. Of door na het etentje voor te stellen om ergens nog wat te gaan drinken. Wees creatief hierin!

Corrigeer fouten

Niemand is perfect. Mocht je iets zeggen of iets doen waarvan je merkt dat de ander dat vervelend vindt of niet op prijs stelt, maak dan je excuses. Het kunnen toegeven van je fouten is een krachtige vaardigheid die essentieel is in het hebben van een vervullende relatie. Bovendien is het direct ook een kans om te vragen wat de ander dan wel fijn vindt in zo’n specifieke situatie.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Reply

De 6 beste Dating Tips!

Die je nooit meer mag vergeten! Daten is allesbehalve makkelijk. Natuurlijk, het is soms leuk; nieuwe mensen ontmoeten, uit eten gaan… Maar er schuilen ook

Lees verder >>