Het geheim van de perfecte date!

bigstock-Happy-Couple-Talking-On-Date-102847514.jpg

Onze hedendaagse samenleving stelt ons dagelijks voor een enorm aantal keuzes. Van iets onbenulligs zoals de manier waarop je je koffie drinkt, tot de plannen die je voor jezelf maakt voor de rest van je leven. Er is echter één factor die bij iedereen wel meespeelt: liefde. Iedereen zoekt het en iedereen wil het vinden. Soms lijkt het zelfs, alsof het alle andere zaken in ons leven overstijgt. Tegenwoordig wordt zelfs deze zoektocht ons makkelijk gemaakt, in de vorm van websites die het mogelijk maken virtueel anderen te ontmoeten. Maar zelfs met behulp van deze sites is het zoeken naar liefde vergelijkbaar met het vinden van een speld in een hooiberg. Zoveel aanbod, zoveel mensen, zoveel wensen! Hoe zorg je er dus voor, dat je je eigen kansen vergroot zonder je helemaal suf te moeten zoeken?

Simpel

Eigenlijk is het antwoord heel simpel: door geheel, volkomen en oprecht jezelf te zijn! We kennen allemaal het ‘facebook-fenomeen’; mensen posten vaak alleen dingen, waardoor hun leven er beter uitziet dan het eigenlijk is. Instagram foto’s met 100 filters, vakantiefoto’s, foto’s tijdens het uit eten gaan… In principe nietszeggende zaken, want meer weten over de persoon zelf is er niet echt bij. Wil je iemand vinden die écht bij je past, dan is het zaak zo authentiek mogelijk te blijven. Waarom lijkt dit tegenwoordig dan zo moeilijk?

Overtreffen

De prestatiedrang in onze huidige samenleving heeft als negatief effect, dat eenieder steeds meer zijn best lijkt te doen om ‘iemand te zijn’. Zoals al aangegeven is de lat inmiddels veel te hoog gelegd door sociale media en de schijnpersoonlijkheden die hierdoor worden gecreëerd. In plaats van onszelf te willen zijn, willen we eigenlijk alleen nog maar anderen overtreffen. Maar hiermee bereik je op den duur echt helemaal niks. Want als je niet eens jezelf kunt zijn, hoe verwacht je dan van iemand dat diegene jou snapt en leert kennen?

Authenticiteit

Probeer daarom verwachtingen eens geheel overboord te gooien en begin gewoon bij het begin. Wie ben ik? Wat doe ik? En wat wil ik? Wanneer je een paar van dit soort vragen kunt beantwoorden, ben je beter in staat te begrijpen wat je dan in een ander zoekt. Veel relaties lopen stuk omdat mensen niet eens weten wie ze zijn. Authenticiteit is ver te zoeken en mensen spelen enkel rollen. Geen wonder dat dit op de lange termijn niet werkt.Authenticiteit én Vertrouwen

Een belangrijk onderdeel van elke relatie is vertrouwen. Dit schep je, door eerlijk te zijn. Denk aan een online dating profiel; met een foto van 20 jaar geleden schep je geen vertrouwen, je ziet er immers helemaal niet meer zo uit. Dit geldt ook voor je innerlijke wereld. Probeer te achterhalen, waar jij als mens voor staat. Pas dan kun je je blik naar buiten richten en iemand anders in je leven toelaten. Door eerlijk te zijn over jezelf én je wensen, schep je vertrouwen. Waardoor de ander ook jou vertrouwen zal schenken. Dit vormt een natuurlijke basis voor een relatie die stand kan houden. Je maakt samen iets, dat echt is. En dat is veel meer waard dan minimaal 30 likes op facebook willen krijgen voor een foto van jullie diner!

.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Reply

De 6 beste Dating Tips!

Die je nooit meer mag vergeten! Daten is allesbehalve makkelijk. Natuurlijk, het is soms leuk; nieuwe mensen ontmoeten, uit eten gaan… Maar er schuilen ook

Lees verder >>