Hoe vind ik de liefde van mijn leven?

a woman with her feet up on the desk with rainbow socks looking at the computer with a bored expression.

Hoe vind ik de liefde van mijn leven?

Voordat we een oppervlakkige reflectie poneren op één van de meest platgetreden begrippen doen we er verstandig aan bovenstaande begrippen eens Socratisch te demonteren ten einde tot een enigszins universele synthese te komen van waar we het over hebben als we spreken over ‘liefde’ en over ‘leven’.

Universele Notie

Het begrip liefde is misschien wel één van de meest universele noties van de mens. Iedereen is er naar op zoek. Een gebrek aan liefde kan een grote impact hebben op een mensenleven. Een overdaad aan een verkeerd soort liefde trouwens ook. Voor iets dat we zo slecht kunnen definiëren en dat tegelijkertijd zo’n belangrijk bestanddeel uitmaakt van ons mens-zijn is het geen overbodige luxe om hier eens een klein intentioneel quasi filosofisch onderzoekje aan te wijden. Bent u nog mee?

Zingen in de film

Als er geen liefde bestond waar moesten dan nog over zingen? Wat bleef er dan nog over van menig roman of film? De liefde houdt ons bezig en drijft ons handelen tot op een zeer wezenlijk niveau. P.D.Ouspensky leerde ons al dat mensen allerlei redenen verzinnen om samen te komen (om de liefde te vinden) Wie de liefde heeft gevonden, vind een bevestiging van zichzelf. En wie de liefde van zijn of haar leven heeft gevonden, heeft een zelfbevestiging voor het leven gevonden. Want wie zijn we nog als er niemand is die onze identiteit bevestigt?

Zelfbevestiging

Tegelijkertijd weet iedereen ook dat niets eeuwig duurt en dat ook de mooiste liefde van je leven ophoudt effectief te bestaan als het bestaan van één van haar delen ophoudt te bestaan. Wie de liefde van zijn of haar leven zoekt – alsof het leven zelf daarvan afhangt – zal het sowieso nooit vinden. Op z’n best een gelijkgestemde dolende ridder of ridderes.

Dolende Ridders

Liefde kan pas floreren als er niet op haar gewacht wordt. Ze kan zich pas in haar zuivere kwaliteit tonen als ze niet instrumenteel is of een onverzadigbare behoefte moet vervullen. De enige liefde van je leven waarmee je de liefde van je leven kan benaderen is de liefde voor jezelf. De acceptatie van wie je bent en van wie je niet bent. Van je kunde en je falen. Van je lofzang en van je smalen. Zonder valse trots of vooringenomenheid jezelf kunnen velen zoals je bent geschapen. Die liefde is voor het leven en een natuurlijke ruimte om bij aan te schuiven. Soms voor een kort moment. Soms voor iets langer dan voor even. Dat is, wat ik je brom, wellicht het beste recept voor het strikken van de liefde van je leven.


Wil je weten wat de liefde van je leven werkelijk betekent? 
Kom dan naar de DatingAcademy!

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Reply

De 6 beste Dating Tips!

Die je nooit meer mag vergeten! Daten is allesbehalve makkelijk. Natuurlijk, het is soms leuk; nieuwe mensen ontmoeten, uit eten gaan… Maar er schuilen ook

Lees verder >>