Welk ‘Dating Type’ ben jij?

Pretty close up portrait of woman in her forties with great skin

Welk Dating Type Ben Jij?

Grofweg kunnen mensen in twee categorieën worden ingedeeld: introvert en extravert. Beide hebben zo hun voor- en nadelen, maar over het algemeen hebben extraverte mensen toch een streepje voor als het gaat om (online) daten. Deze types zijn immers losser in hun sociale contacten en communiceren over het algemeen gemakkelijker. Introverte mensen hebben soms wat meer moeite om een gesprek gaande te houden, omdat ze zich met name aan het begin van een contact moeilijk een houding weten te geven.

Dit wil echter geenszins zeggen, dat deze mensen minder te bieden hebben! Het komt er alleen niet even makkelijk uit.

Heb jij ook moeite met nieuwe contacten aangaan?

Als eerste kun je proberen, om een fijn en mooi moment uit je leven als het ware te herbeleven. Op deze wijze kun je jezelf in een toestand brengen, waarin je je veilig en positief voelt. Dit straal je dan ook direct uit! Het haalt nervositeit weg en brengt je aandacht meer naar je fijne gevoel, in plaats van je te concentreren op alles dat fout zou kunnen gaan.


Als ogen konden spreken..

Wat zouden die van jou kunnen communiceren?

Probeer juist oogcontact te maken en niet te vermijden. Hoewel dit in eerste instantie eng lijkt, zul je je meer op je gemak voelen door de connectie met de ander die automatisch tot stand komt. Hierdoor kun je je tevens meer focussen op de ander en diens lichaamstaal. Dat leidt meteen af van eventuele zenuwen.

Details maken het verschil

Fleur je verhaal op door leuke extra informatie. Als iemand vraagt waar je vandaan komt bijvoorbeeld, geef dan niet alleen de plaatsnaam (dat is sowieso nogal statisch en nietszeggend voor de ander, als diegene de omgeving niet kent) maar vertel meteen wat leuke dingen over de omgeving. Misschien een fijne jeugdherinnering? Hierdoor kun je misschien meteen punt 1 weer laten herleven, doordat je er leuke associaties mee hebt.

Wat hebben we gelachen!

Vergeet het belang van humor niet! Lachen is het beste medicijn wordt wel eens gezegd. Zo ook tijdens een eerste ontmoeting; het maakt jullie beiden losser. Plus het geeft aan dat je positief in het leven staat en dat is altijd een pluspunt.

Vragen staat vrij

Vergeet ook niet te vragen. Toon interesse in de ander. Naast het feit dat de ander dit zeker zal waarderen, geeft het jou tevens een moment van rust. Je luistert op dat moment naar de ander en hoeft je dus niet bezig te houden met hetgeen je zelf moet zeggen, of wat je denkt dat de ander van je verwacht.

Tips zijn leuk, ‘zijn’ is beter

Deze tips helpen je al een aardig stukje vooruit om online daten tot een succes te maken. Maar de belangrijkste tip is en blijft: probeer vooral jezelf te zijn. Doe je niet anders voor dan je bent. De ander is vast net zo zenuwachtig als jij, plus je wilt dat de ander jou leuk vindt om jou. En niet omdat je iemand anders probeert te zijn. Verlegen of niet; leuk ben je toch wel en als de ander dat net zo ziet, dan is dit gewoon niet de persoon voor jou. Genoeg andere vissen in de zee!

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Reply

De 6 beste Dating Tips!

Die je nooit meer mag vergeten! Daten is allesbehalve makkelijk. Natuurlijk, het is soms leuk; nieuwe mensen ontmoeten, uit eten gaan… Maar er schuilen ook

Lees verder >>