Welke eerste indruk maak jij?

testi

Welke eerste indruk maak jij?

De welbekende eerste indruk maak je echt maar één keer, anders had men het wel anders genoemd. Er zijn ontelbare onderzoeken naar gedaan en een eerste indruk blijkt misschien niet altijd de juiste te zijn. Er schuilt immers veel meer achter een persoon dan hij of zij op het eerste gezicht laat blijken.

Vast staat wel, dat het hoe dan ook in je voordeel werkt wanneer deze eerste indruk positief is. Het schept namelijk een grotere mogelijkheid dat de andere persoon je nogmaals wil zien. En daarmee beter wil leren kennen. Dus als je actief bent binnen online dating en binnenkort je eerste afspraakje hebt, kun je een aantal zaken onthouden om ervoor te zorgen dat de ander je zeker niet vergeet.

  • Dress to impress!

Dit is zeker niet alleen maar voorbehouden aan sollicitatiegesprekken. Presentatie is echt het halve werk! Zorg ervoor dat je kleding netjes is, schoon en goed past. Niet alleen qua maat, maar ook bij jou als persoon. Dan voel je je namelijk ook gemakkelijker. DE eerste indruk is, zoals de naam al zegt, visueel van aard. Het eerste dat de ander ziet is jou en je uiterlijk, dus het is van belang dat je er op je best uitziet. Naast kleding speelt persoonlijke hygiëne natuurlijk ook een rol, denk aan fris gewassen haar en netjes gepoetste tanden.

  • Lichaamstaal

Non-verbale communicatie is misschien nog wel belangrijker als het praten zelf. Probeer positief over te komen en niet al te stijfjes te zijn. Maar overdrijf ook weer niet… Iemand die de hele tijd heen en weer schuift op z’n stoel maakt geen rustige en zekere indruk! Wat vaak wordt aangeraden, is de ander te spiegelen in zijn of haar bewegingen. Hiermee creëer je als het ware een non-verbale connectie door op subtiele wijze aan te geven geïnteresseerd te zijn in de ander. Kijk de ander ook aan als je met elkaar praat, dit ook geeft interesse aan. Plus; ogen zijn de spiegels van de ziel. Door de ander aan te kijken, kom je meteen meer te weten over de ander.

  • Ben jij Positief-Positief?

Positiviteit is een eigenschap die altijd en overal wordt gewaardeerd. Het toont aan dat je gelukkig in het leven staat en dit graag met anderen wilt delen. Ook geeft het een zekere mate van zelfverzekerdheid aan. Niemand zit te wachten op een zeurpiet die alleen maar over problemen wil praten. Daarentegen is het ook belangrijk om jezelf te blijven. Een overmatige drang positief te willen zijn, kan ook overkomen als teveel je best doen. Dit kan storend werken omdat het niet authentiek overkomt.

De combinatie uiterlijk, lichaamstaal en uitstraling is voldoende om jezelf op je allerbest te presenteren. Meer heb je eigenlijk niet nodig; de rest gebeurt als het goed is vanzelf! Het gaat er uiteindelijk om dat je elkaar leuk vindt om wie je écht bent, maar het is helemaal niet erg om je sterke punten te benadrukken. Sterker nog, het geeft aan dat je in jezelf gelooft en dat straal je ook uit. Succes verzekerd! 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Reply

De 6 beste Dating Tips!

Die je nooit meer mag vergeten! Daten is allesbehalve makkelijk. Natuurlijk, het is soms leuk; nieuwe mensen ontmoeten, uit eten gaan… Maar er schuilen ook

Lees verder >>