Zoek jij een sprookje of een relatie?

bigstock-Disappointed-Frustrated-Woman-89220809.jpg

Zoek jij een sprookje of een relatie

We kennen ze allemaal; de sprookjes waar we mee zijn opgegroeid. Meisjes wordt aangeleerd te wachten op een prins die ze redt uit hun al dan niet penibele situatie. En jongens leren op hun beurt dat ze altijd sterk moeten zijn en deze meisjes moeten redden uit hun stressvolle bestaan.

Handig

Maar is dit eigenlijk wel handig, deze onderverdeling in rollen? Natuurlijk zijn er verschillen tussen mannen en vrouwen en zal dit altijd zo blijven, maar deze stereotypen kunnen soms meer kwaad doen dan goed.

Vijf sprookjes

In welke van de vijf onderstaande sprookjes geloof jij nog?

  • Vrouwen zijn het zwakke geslacht

Vrouwen die als prinses willen worden behandeld, nemen automatisch een soort ondergeschikte rol aan ten opzichte van de man. Het is immers de man die haar moet komen redden. Dit impliceert een soort onvermogen van de vrouw om zichzelf te redden en kan daardoor als denigrerend worden gezien, zeker bezien vanuit het licht der emancipatie. De vrouw zou niet in staat zijn voor zichzelf te zorgen en dat is alles behalve positief.


  • Vrouwen leven alleen voor een man

De vrouwen in sprookjes hebben in wezen maar 1 doel: het vinden van een prins. De rest doet er niet eens echt toe. Dit klopt natuurlijk niet, het zou namelijk betekenen dat vrouwen net als honderden jaren geleden niks anders kunnen dan hulpeloos afwachten en mooi zijn. Dat is tegenwoordig wel anders!

  • De ideale man is de prins op het witte paard

Studies wijzen uit, dat relaties waarin vrouwen eerder genoemde hulpeloze rol aannemen gedoemd zijn om te mislukken. Het schept namelijk verwachtingen betreffende de man die vrijwel niet waar te maken zijn. Wanneer je relatie vervolgens strand omdat de man het niet meer aankan, blijft de vrouw hopeloos verloren achter.

  • Mannen zitten niet te wachten op een sterke vrouw

Veel vrouwen denken nog steeds dat de man altijd maar de sterkste wilt zijn. Want wat is dan nog zijn rol? De rol van de prins is gebaseerd op het feit dat de man alles moet dragen, plek voor de vrouw is er niet. Dit veroorzaakt een verstoring in het evenwicht van de relatie waardoor beide partners zich tekort gedaan zullen voelen.Eenzaamheid door verwachtingen

Door alle genoemde factoren worden er, met name door vrouwen, verwachtingen geschept die verre van de realiteit staan. Hierdoor kun je in een relatie gedesillusioneerd raken, wanneer jouw ‘prins’ niet voldoet aan deze verwachtingen. Resultaat: eenzaamheid en teleurstelling. In plaats van je eigen pad te kiezen verwacht je immers dat de ander dit voor je doet, maar hier schiet je niks mee op.

Conclusie

Al met al kan gesteld worden, dat sprookjes uitgaan van sterk verouderde rollen die tegenwoordig niet meer realistisch zijn. De maatschappij is nou eenmaal veranderd en vrouwen kunnen tegenwoordig net zoveel als mannen! Dus wacht niet langer op je prins, maar ga zelf de wijde wereld in en bedenk, wat je zélf aan deze wereld kunt veranderen. Voor je het weet vinden jullie elkaar, als gelijken. En dat is veel mooier! 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Reply

De 6 beste Dating Tips!

Die je nooit meer mag vergeten! Daten is allesbehalve makkelijk. Natuurlijk, het is soms leuk; nieuwe mensen ontmoeten, uit eten gaan… Maar er schuilen ook

Lees verder >>